Joybells främsta mål har alltid varit att dela med sig av det glada budskapet om Jesus till alla människor. Vi tror att en gospelkör bäst sprider det budskapet genom att inte bara låta det vara en musikstil utan också en livsstil.

 

Vad vi vill

Vi vill vara en kärleksfull gemenskap och alltid uppmuntra varandra att förmedla orden, sången och musiken så bra vi kan. För att kunna göra det tror vi att bönen och den gemensamma tron på Jesus är viktig.

Vår församling

Joybells har Immanuelskyrkan i Örebro som sin församling. Den nära relationen till en större kristen gemenskap har varit ovärderlig för allt Joybells gjort under så många år.

Var vi finns

Joybells har under åren haft kontinuerlig kontakt med sina musikaliska rötter i USA och strävat efter att ligga på framkant inom gospelgenren. Kören har framförallt odlat kontakten med människor runt om i Sverige och i övriga Europa.

Mer engagemang

Socialt engagemang har en naturlig plats i Joybells. Under många år stöttade vi barnhemmet Faith Home i Indien och Evangeliska frikyrkans arbete bland HIV/Aids-drabbade människor runt om i världen. Nu stödjer vi Barnhjälpen.

Så började det 1963

Joybells har funnits i stort sett lika länge som gospelmusiken funnits i Sverige. 1963 samlades ungdomarna i Immanuelskyrkan i Örebro för att bilda en kör under ledning av Bengt Halleby. Redan då fanns en iver att få berätta det glada budskapet om Jesus och man använde sig gärna av nya sätt. Den energi och rytm som präglade afro-amerikanernas gudstjänster var då helt främmande för svenskarna.

Tidigt möte med amerikansk gospel

I början, när kören ännu kallades för Immanuelskyrkans ungdomskör, kom en gospelkör från First Church of Deliverance i Chicago under ledning av pastor Ralph Goodpasteur till Sverige. Mötet med denna amerikanska grupp var en revolution för svenskarna och på många sätt formade det körens framtida sätt att sjunga.

"Joybells ringing in my heart"

Namnet Joybells har funnits sedan 1968 och hämtades från en av pastor Goodpasteurs sånger, "Joybells ringing in my heart". Det var i samband med att kören skulle göra sin första internationella turné som namnet Joybells antogs.

Discografi

Sedan 1963 har Joybells släppt många skivor.

Glorify Your Name - Inspelad i Studio Emanuel 2015.
At Your Service - Inspelad i Lillån och Vivallaskolan Örebro 2010. Producerad av Joybells. Utgiven av Linx music.
What a Wonderful World - Inspelad i Studio Kuling 2004 och utgiven av Virgin Records.
Oh Happy Day - Inspelad i Studio Kuling 2002 och utgiven av Virgin Records.
Having Church - Inspelad live i Citykyrkan, Örebro 1998 och utgiven av Viva Records.
Live in Germany - Inspelad live i Tyskland 1996 och utgiven av Asaph Musik.
Julnatt - Inspelad i Studio Kuling 1995 och utgiven av Scranta.
Joy and Praise - Inspelad i Studio Kuling 1995 och utgiven av PRIM.
I won't turn back - Inspelad i Studio Kuling 1992 och utgiven av Naxos Sweden.
Save the people / Ge mig tid - Inspelad i Studio Kuling 1986.
Joybells LP - Inspelad i Europa films studio 1973.
Jordans river - Inspelad i Cavatina studio 1971.
Joybells LP - Inspelad i Sveriges radio studio 1969.

Här kan du köpa våra skivor
CDON, Ginza, [email protected] eller din missionsbokhandel.

000webhost logo