I Joybells har vi tre ledord som beskriver vår verksamhet. De orden är: Jesus, Gemenskap och Musik.

 

Jesus

Joybells är en gospelkör som bygger på den kristna tron. Texterna vi sjunger har stor betydelse för oss och vi tror på evangeliet vi sjunger om. Joybells mål har alltid varit att dela med sig av det glada budskapet om Jesus och vår tro har en central plats i vår gemenskap.

 

Gemenskap

Vi vill vara en kärleksfull och uppmuntrande gemenskap där gospeln inte bara är en musikstil utan också en livsstil. Joybells är en del av Immanuelskyrkan där vi tillsammans med församlingen strävar efter att vara nära Gud, nära varandra och nära världen.

 

Musik

Joybells startade år 1963 av ungdomarna i Immanuelskyrkan och leddes från starten av Bengt Halleby. Redan då fanns en längtan att få sprida det glada budskapet om Jesus. Inspirationen kom från First Church of Deliverance i Chicago under ledning av pastor Ralph Goodpasteur. Mötet med denna amerikanska grupp var revolutionerande för svenskarna och kom att forma körens framtida sätt att sjunga. Namnet Joybells har funnits sedan 1968 och hämtades från en sång av Goodpasteur, "Joybells ringing in my heart". Namnet Joybells antogs i samband med körens första internationella turné. Idag sjunger Joybells en blandad repertoar av egenskrivna låtar, nya och gamla gospelklassisker.

 

Discografi

Sedan 1963 har Joybells släppt många skivor.

Glorify Your Name - 2015
At Your Service - 2010
What a Wonderful World - 2004
Oh Happy Day - 2002
Having Church - 1998
Live in Germany - 1996
Julnatt - 1995
Joy and Praise - 1995
I won't turn back - 1992
Save the people / Ge mig tid - 1986
Joybells LP - 1973
Jordans river - 1971
Joybells LP - 1969

Här kan du köpa våra skivor
CDON, Ginza, av oss i Joybells eller i din missionsbokhandel.

www.000webhost.com